Huidige projecten

Ik werk altijd aan meerdere projecten tegelijkertijd, hieronder is een selectie te zien.

Ze combineren mijn interessegebieden; productontwerp, softwareontwikkeling, elektronica, rapid prototyping, geluid, spelen.

Bekijk ook de andere pagina's voor mijn afgeronde projecten en om meer over mij te weten te komen.

Afstandbestuurbare quad

Mijn broer had het fantastische idee om een afstandbestuurbare quad te maken. We proberen eenvoudige onderdelen te gebruiken om onszelf nog meer uitdaging te geven. De sturing heeft simpele DC actuators, ik heb een houder voor Hall sensors ge-3D-print zodat de gestuurde afstand toch kan worden gemeten. De bediening voor gas, rem en schakelen wordt door servo's aangestuurd. We zijn nog op zoek naar een veilige plek om onze creatie te testen.

Reverse engineering MSX spel

Voor mijn 'RetroPie in een Gamecube'-project heb ik enkele MSX spellen aangepast, ik heb mezelf daarvoor Z80-assembler aangeleerd. Ik wilde het spel 'Gunfright' nog verder aanpassen zoals het veranderen van het spelveld of de sprites. Daarom bouw ik nu een programma om het spel te disassemblen en de instructies te analyseren om zo de globale opbouw te achterhalen. Daarna kan ik de processen verder beschrijven en het spel aanpassen hoe ik wil.

Zelfrijdende speelgoedauto

Ik ben altijd gefascineerd geweest door kunstmatige intelligentie en onlangs heb ik mezelf veel aangeleerd over machine learning. Om hiermee te oefenen had ik een object nodig dat wel een neuraal netwerk kan gebruiken. Dus ben ik een afstandbestuurbare auto aan het aanpassen zodat het zelfrijdend wordt. Het krijgt afstandsensors en een maatwerk snelheidsmeter als invoer. Ik ga een microcontroller gebruiken dus het zal zo efficient mogelijk geprogrammeerd moeten worden. Ik creëer modules voor alle sensoren zodat hun processing wordt gedaan door aparte microcontrollers.

Gameboy muziekspel

Ik vond een defecte Gameboy op een rommelmarkt, perfect om te upcyclen naar een muziekspel. Het krijgt ongeveer dezelfde functionaliteit als het spel 'Beatnes'. Drie microcontrollers krijgen hun eigen taken en communiceren onderling. Twee van hen bevatten hardcoded samples en komen in halve cartridges zodat ze kunnen worden vervangen door cartridges met andere samples. Het display wordt meer abstract en volledig maatwerk. Ik kan niet wachten tot ik ermee kan spelen.

Bekijk ook de andere pagina's voor mijn afgeronde projecten en om meer over mij te weten te komen.